Dato Dr Nazri Khan
Share This
Scroll Down
//Saham

This Is The End Of Hardcore Traders?

  ISTIMEWA dan PENUH BERMAKNA! Februari 2019... bulan yang sangat-sangat istimewa buat diri saya dan team Vega Hermosa yang berjuang mencipta kejayaan bersama-sama anda semua. Nak tahu kenapa? 1/ Bulan kelahiran saya yang ke-44 disambut dengan penuh bermakna bersama insan2 hebat 2/ Bulan saya ditauliahkan sebagai pengurus wang berlesen bertauliah bagi mengurus dana lebih daripada RM1juta Ramainya yang jumpa saya, PM saya, DM saya bertanyakan hal mengen..

Read more
  • 6 Comments

‘Ramalan ini bukanlah omong kosong.’ – Ekonomi adalah seni meramal masa depan. Bila diramai ini sebabnya…

MERAMAL DAN BERAMAL Ekonomi adalah seni meramal masa depan. Setiap kali kita berada di penghujung tahun atau di permulaan tahun baru, ramai pakar ekonomi akan mengeluarkan ramalan mengenai keadaan ekonomi negara atau dunia pada tahun tersebut.     Ramalan ini bukanlah omong kosong yang dibuat selepas melihat ke dalam mangkuk berisi air seperti dalam filem Nujum Pak Belalang. Sebaliknya, banyak faktor dan aspek telah diambil kira sebelum ramalan ek..

Read more
  • 1 Comment

4 Perkara Penting Yang Perlu Trader Tahu Mengenai Teknikal Analisis

Apa itu Technical Analysis? Technical analysis merupakan salah satu metodologi analisa pasaran (selain fundamental analysis) yang diperaktikkan bagi meramal pergerakan harga pasaran melalui kajian data pasaran lampau. Mari kita baca 4 point penting untuk anda tahu : Segala Maklumat Berkenaan Pasaran Berada Di “Price Action” Di dalam analisa fundamental, fokus banyak diberikan kepada maklumat-maklumat kewangan sesuatu syarikat seperti maklumat pendatapan  dan j..

Read more
  • 7 Comments

3 Fakta Realiti Dalam Dunia Pasaran Modal

Trader Yang Konsisten Tidak Dilahirkan Semalaman   Ini merupakan fakta yang sukar untuk diterima sebagai seorang yang baru menjinakkan diri dalam dunia pasaran modal tetapi trading secara konsisten ni memerlukan masa. Traders terhebat dunia mengambil masa beberapa tahun untuk sampai ke tahap mereka sekarang ini. Bagi sesetengah trader, dalam masa setahun dah boleh master tetapi bagi yang majority memang akan ambil masa yang lebih lama. Dalam hal pembelajara..

Read more
  • 0 Comment

Apakah Itu Black Friday dan Kesannya Terhadap Pelabur & Pedagang

Apa itu Black Friday?   Sekarang menjelang akhir tahun kita semakin hampir dengan perayaan Hari Natal atau Christmas yang juga bermaksud semakin banyak naik iklan “Black Friday Sales” yang dipaparkan di website-website yang berasal dari Amerika Syarikat. Macam-macam jenis diskaun yang ditawarkan mengalahkan “Singles’ Day” baru-baru ini yang merupakan perayaan berasal dari negara China. Black Friday ni sebenarnya membawa dua makna yang berbeza. Yang leb..

Read more
  • 1 Comment

5 Kesalahan Sinonim Buat Pelabur Baru. Point No.5 Penting Buat Anda

Buat pelabur & pedagang yang sudah berjinak dalam pelaburan semestinya mereka telah lalui dan merasai kesalahan-kesalahan ini bahkan yang sudah lama terlibat sekali pun tidak boleh lari dari kesalahan ini ini kerana akibat emosi kita sendiri tidak dapat dikawal. Inilah lumrah sebagai pelabur dan pedagang. Jom kita baca apakah kesalahan sinonim dari pelabur.   Melabur Tanpa Trading Plan atau Trading Journal Apabila kita terlalu tertumpu untuk mencari pe..

Read more
  • 2 Comments

Harga Minyak Dunia Membuat Terjunan

Harga Brent crude oil yang merupakan penanda aras utama bagi pembelian minyak satu dunia jatuh lebih dari paras USD 70 se-tong semalam akibat dari bekalan minyak yang melebihi permintaan semasa. Harga minyak dunia dilihat merudum dengan drastik selepas hanya enam minggu lepas berjaya mencapai paras tertinggi sejak 2014. Bulan lepas harga tertinggi yang dicatatkan adalah sekitar USD 86 se-tong dan setakat minggu ini harga telah susut lebih daripada USD 20 se-tong. Penurunan..

Read more
  • 0 Comment

Kata-Kata Hikmah Dari Dr. Alexander Elder Tentang Psikolgi Dalam Trading Yang Wajib Anda Tahu

Dalam bukunya 'Trading for a Living', Dr. Alexander Elder banyak menerangkan tentang psikologi. Tanpa mindset yang betul, sangat rendah probability untuk anda profit dalam trade betul tak? Tapi sebelum itu kami kongsikan siapakah Dr. Alexander Elder serba sikit dahulu.   Bekerja Sebagai Psikiatri Untuk pengetahuan anda, Dr. Alexander Elder pernah bekerja sebagai seorang psikiatri. Antara kes yang banyak memberi wawasan kepada beliau adalah mengendalikan kes-..

Read more
  • 0 Comment

Adakah Anda Orang Kaya? 4 Perkara Ini Yang Wajib Anda Tahu

Di penghujung tahun ini, apa kata kita ambil sedikit masa untuk muhasabah diri dan merenung kembali kehidupan yang telah kita lalui. Apa kejayaan yang telah anda capai sepanjang tahun ini? Dapat beli rumah atau kereta baharu? Dapat naik pangkat atau gaji? Perniagaan bertambah pesat? Atau anda mendapat cahaya mata? Belajar sesuatu yang baharu? Mengembara ke destinasi idaman? Kesemuanya itu adalah nikmat 'kekayaan' bagi manusia. Seorang penyair Amerika pernah berkata k..

Read more
  • 0 Comment

Antara 4 Perkara Yang Perlu Ada Untuk Pelabur Baru

Anda sudah membuat keputusan untuk menceburi bidang pelaburan saham? Alhamdulillah, anda telah berjaya memecahkan tembok halangan yang pertama, iaitu pemikiran anda sendiri. Namun, sebagai pelabur baharu, apa yang anda perlu lakukan untuk survive sepanjang tahun pertama dalam dunia pelaburan saham? Ini kerana sebagai pelabur baharu, tempoh setahun pertama adalah amat penting dan dianggap paling mencabar kerana anda perlu serap sebanyak mungkin ilmu pelaburan saham dan b..

Read more
  • 9 Comments

Hubungi

F-1-1, Block F Encorp DeStrand The Garden Office,
Jalan PJU 5/1, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor.

Office: +603 614 46111
Hotline: +6014 669 8307 , +6014 669 8327

Categories

Hubungi
Close