Dato Dr Nazri Khan
Share This
Scroll Down
//Kenapa Kita Perlu Menang Dalam Saham Dengan Ilmu?

Kenapa Kita Perlu Menang Dalam Saham Dengan Ilmu?

Share This

Anda Nak Menang Saham? Assalammualaikum Dan Salam Kejayaan.

 

Anda ingin menjana pendapatan mudah dari pelaburan saham ?Anda teringin nak beli saham hebat dunia seperti Apple, Amazon, Facebook, Google, Nike, Ferrari, Starbucks dan McDonalds? Anda ingin buat duit dari saham berjenama hebat Bursa Malaysia seperti Top Glove, Unisem, Petronas Dagangan, Nestle, Padini, Ajinamoto dan Tenaga Nasional?

 

Anda pandai minum Caramel Frappucino Starbucks dan makan Chicken Mc Deluxe? Tapi anda pandai tak, melabur saham Starbucks dan McDonald? Tak kisahlah anda bekerja atau berniaga, nak tak anda dibimbing dan belajar bagaimana nak menang dalam pelaburan saham global?

 

Nak tak belajar bagaimana memulakan & mengembangkan pelaburan saham anda dalam syarikat-syarikat berjenama besar global seperti Amazon, Microsoft, Starbucks, McDonalds, Ali Baba, Nexflix, Nvidia dan banyak lagi jenama-jenama dunia yang berpotensi tinggi? Adakah anda tahu saham-saaham jenama ini boleh membuat peningkatan saham melebihi 100% dalam masa beberapa tahun sahaja?

 

Best tak kalau anda boleh memilik saham jenama hebat ini dengan modal serendah RM10? Tahukah anda boleh memburu 100 ribu saham sedunia dengan 70% patuh syariah? Best tak kalau anda boleh bekerja sendiri dimana-mana, pada bila-bila masa 24 jam sehari 7 hari seminggu termasuk hari minggu, tanpa bos dan trafik jam dengan hanya menggunakan sebiji handphone sahaja?

 

Apa bagusnya Pelaburan Saham? Pelaburan saham adalah perniagaan paling mudah dan murah di dunia tanpa ada kos pejabat dan peralatan yang tinggi. Cuma sebiji telefon bimbit. Tekan butang BUY dan bila harga saham meningkat, tekan butang SELL. Beli pukul 9 pagi jual pukul 9.30 pagi. Suka hati anda. Bagi mereka yang memiliki holding power, pulangan pelaburan saham yang anda miliki mampu mencapai lebih dari 50% setahun dengan syarat anda mempunyai ilmu dan strategi yang tepat dan betul.

 

Hi, Nama saya Dato Dr Nazri Khan. Tapi sebelum itu, saya seorang pakar ekonomi di Malaysia selama 21 tahun, dan pernah bekerja dan berpengalaman sebagai seorang penasihat pelaburan dan analyst bertauliah.

 

Saya adalah jurulatih pelaburan saham global di Malaysia. Alhamdulillah, sejak tahun 2015, program signature saya telah menjadi Program No 1 untuk semua peminat saham global di Malaysia. Dengan pengalaman saya selama 21 tahun, di dalam dunia saham, program ini telah memberi kesan yang cukup mendalam terhadap tahap kecelikan pelaburan saham kepada hampir 20,000 anak didik serata Malaysia.

 

Saya selalu diundang memberikan pandangan professional saya tentang ekonomi dan halatuju pasaran saham  di Astro Awani, Bloomberg, CNBC, The Star, The Edge, Bernama, TV3 dan RTM. Saya juga merupakan bekas Naib Presiden Affin Hwang Investment Bank selama 10 tahun dan sekarang ini adalah Pengerusi kepada Persatuan Saham Bertaraf Dunia, Malaysian Association Of Technical Analyst. Baru-baru ini kita berjaya membawa 50 orang pakar-pakar saham dan 300 delegasi satu dunia berkampung di KLCC selama 3 hari dan dirasmikan oleh Perdana Menteri kita sayangi, Tun Dr Mahathir. Alhamdulillah saya juga telah dinobatkan sebagai Penganalisis Paling Berpengaruh (Top Opinion Leader) dua tahun berturut-turut dari BursaMarketPLC, Bursa Malaysia.

 

Selama 21 tahun saya terlibat secara langsung dalam pelaburan saham tempatan dan antarabangsa. Saya selalu rasa sedih dan kecewa terutamanya dengan ramai di kalangan orang kita yang kerugian teruk di atas 3 keadaan :

 

1/ Melabur saham tanpa ilmu dan strategi yang betul akhirnya rugi

Ramai orang kita rugi teruk sedangkan pelaburan saham dan banyak saham yang telah mencapai peningkatan luar biasa contoh saham Amazon yang meningkat hampir 50 kali ganda dalam 10 tahun, seandainya anda ada RM10,000 dalam saham ini 10 tahun lepas, hari ini duit anda telah menjadi separuh juta ie. RM496,000, pulangan keuntungan anda adalah 4,960% sejak tahun 2009 ! Contoh lain adalah saham Nvidia, perintis kereta dipandu sendiri dimana harga saham meletup sebanyak 1510% dalam masa 4 tahun. Ini bermakna simpanan RM25,000 boleh berkembang menjadi RM100,000 dalam 48 bulan.

Banyak lagi contoh lain saham yang meletup berpuluh kali ganda dalam berberapa tahun seperti Google, Adobe, Facebook dan Apple. Malangnya saya dapati ramai pelabur yang kerugian kerana membeli saham bukan jenama dan yang melabur tanpa ilmu.Bukan itu sahaj, saya sedih bila melihat mereka yang melabur saham bukan setakat rugi tapi kehilangan pekerjaan malah isteri keluarga dan berakhir dengan hutang yang banyak.

 

2/ Lebih mudah percaya skim cepat kayap.

Terlalu banyak syarikat-syarikat dan jenama-jenama yang anda kenal dan anda boleh menjadi sebahagian dari pemilik saham mereka tetapi sayangnya tetap ramai yang lebih rela masuk skim cepat kayap yang menjanjikan “syurga” untung cepat tapi akhirnya ke “neraka” lah duit anda.

 

3/ Ambil remeh dan terlepas peluang mudah memiliki ratusan percent keuntungan

Ramai orang kita yang bershopping barang branded tetapi ambil remeh beli saham branded di dunia.

Saya rasa bengang bila lihat banyak orang kita berhutang membeli belah dan terlepas peluang-peluang membeli saham jenama-jenama patuh syariah yang sangat bagus. Contoh adalah saham Google dulu tahun 2006 harganya USD90 dan kini USD1,100. Maksudnya 1220% untung. Begitu juga harga saham Tesla dulu USD20 pada tahun 2011 dan kini USD350. Maksudnya 1750% untung. Begitu juga saham Starbucks dulu pada tahun 2009 hanya USD3 dan kini USD67. Maksudnya 2230% untung !

Bayangkan anda mempunyai simpanan RM10,000 beberapa tahun lepas, anda boleh terus kerja. Anda hanya perlu beli saham Facebook pada Julai 2012 pada harga USD20 dan jual balik Julai 2018 pada harga USD200 dan keuntungan anda adalah 1000% atau pun RM100,000 selama enam tahun ngam-ngam. Tanpa perlu berhenti kerja atau meninggalkan bisnes anda.

Boleh saya katakan kebanyakan saham-saham jenama dunia ini meraih keuntungan sepuluh kali ganda dari kenaikan tanah, banglo dan kondo-kondo mewah di dunia. Jangan lupa anda hanya perlu beli dan lupakan sekejap. Anda boleh teruskan kerja sekarang atau bina bisnes anda. Tidak ada masalah. Jangan lupa saham-saham tempatan juga tak kurang garangnya. Saham hebat seperti Penta, Dufu, Vitrox, FrontKN, Supermax, Top Glove, Hartalega, Inari, Unisem, Padini dan Nestle meningkat sekitar 300% ke 1500% dalam masa lima tahun !

Jangan lupa anda tidak perlu RM10,000 modal. Anda boleh mula kecil-kecilan serendah RM10 sahaja dengan membuka akaun saham dan sebiji handphone. Yang penting anda mempunyai radar 70,000 saham patuh syariah di dunia untuk dibeli bila-bila anda mau.

 

4/ Pemilikan ekuiti bumiputera masih tahap yang lemah

Selama 21 tahun didalam industi ini, saya sedar golongan yang paling banyak terlibat dalam pelaburan saham ini adalah rakan-rakan cina kita atau golongan Teong Hwa dan hanya 5% sahaja golongan bumiputera yang terlibat mengikut statistic dari Bursa Malaysia. Diperingkat global pulak, lagi menyedihkan. Pemilikan ekuiti orang Islam tak sampai pun 0.1% dari keseluruhan pemilikan saham di New York Stock Exchange dan Nasdaq Exchange.

Anda nak tahu the best part? Sekiranya anda bersedia dengan ilmu dan bimbingan yang betul dari kami sekarang, anda akan tahu waktu bila terbaik untuk melabur especially di dalam keadaan ekonomi global yang tidak stabil ini, banyak peluang yang anda boleh rebut dalam pelaburan saham yang bagus.

 

Saya tahu mungkin ada yang tidak pasti, keliru, benci, serik ataupun anda memang nak jadi real investor tapi tak tahu macammana nak mula dan siapa yang betul-betul boleh membimbing anda.

 

Persoalan saya ialah adakah anda nak dibimbing? Nak belajar step by step pelaburan saham?

Apa kata saya berikan anda pendedahan tentang strategi  pelaburan saham global dan tempatan ini secara 100% percuma? Belajar terus secara online dan perlahan-lahan mengikut rentak anda.

 

Apa kata anda belajar topik dibawah :

1/ Bagaimana memburu saham hebat dunia yang bakal jadi Raja Shopping Dunia seperti Adidas, BMW, Ferrari, Nike dan Apple yang meningkat 1000% dalam sepuluh tahun.

2/ Bagaimana mengenal pasti kaunter-kaunter yang berpotensi 100% untung keatas dalam dalam jangka masa dua tahun atau lebih.

3/ Bagaimana melabur dalam modal serendah RM10 dan selamat melalui platform yang sah disisi undang-undang dan patuh syariah.

 

Tidak cukup dengan itu, bagaimana membeli saham hebat Mekah dan timur tengah yang bakal dibuka. Ini termasuk saham Bank Islam terbesar di dunia. Ar Rajhi dan Al Jazira. Juga AlMamlakah Kingdom Holding. Syarikat gergasi yang dimiliki oleh orang Islam terkaya dunia Putera Alwaleed bin Talal. Dan juga Makkah Construction Corp. Syarikat pembinaan paling besar yang terlibat dalam membina bangunan dan kejuruteraan untuk Makkah Mukarramah.

 

Bagaimana mencari peluang dan melabur saham terbaik berdasarkan isu-isu semasa ekonomi menggunakan strategi yang sukar didapati dimana-mana universiti.

Dan banyak lagi….. Amacam, best ke best?

Buat pengetahuan anda, saya bakal melancarkan program TV Talk Show saya di Astro Awani bermula Januari 2019 tentang peluang-peluang pelaburan saham global dan saya ingin mengundang anda untuk hadir belajar untuk setiap episod nanti atau anda boleh tonton secara virtual di dalam group khas yang saya nak undang anda sertai secara percuma.

 

Nak?

 

Komen Nak dan pastikan anda tag & invite 10 orang rakan anda untuk baca ariketl ini. Itu sahaja syarat untuk anda sertai group khas ini dan kami akan berikan anda cara untuk sertainya serta merta sebelum ia jadi tidak lagi percuma dengan mendaftar di www.menangsaham.com . Tak cukup dengan itu, saya akan berikan 5 video eksklusif saya dengan PERCUMA setelah anda join group virtual saya. Klik pada gambar sekarang!

Jangan lupa untuk tag 10 nama rakan anda untuk join sekali serta baca artikel ini. Jumpa anda semua dalam group khas saya,

 

Salam Pelaburan.

DATO DR NAZRI KHAN (MSTA, Cfte)

Top Opinion Leader, Stock Investment & Market Analyst Bursa Malaysia, Speaker, Trainer & Coach

Fellow, Founder & Chairman, MATA (Malaysian Association Technical Analyst)

Book Author :  “Dari Malaysia Ke Wall Street”

Share This

  • 20 Comments
20 thoughts on “Kenapa Kita Perlu Menang Dalam Saham Dengan Ilmu?
  • Man

    Tuan, boleh kongsi contoh portfolio @ money management

  • Alyn kecik

    sy berminat nk join boleh info serba sedikit.. sy xde ilmu langsung berkenaan saham. terima kasih

  • mohd faris bin mat said

    SALAM..tq Dato for the info.im interested to join ur group

  • BaisahBanu Ahmad Jalaludin

    akk nak beli saham …akk dah dngr semua ulasan dato…akk dah faham…
    ajar step by step cara nak beli saham…kat mana nak beli dan cara byr saham…jgn asyik promo nama2 saham jeee…

  • DALI A/L ACHIS

    Saya tidak mempunyai modal yang besar tetapi saya ingin lebih mengetahui dengan lebih lanjut

  • Rosey Syafienie Binti Miskam

    nak tanya untuk join kelas

  • Ashvinder

    Saya ingin beli buku tuan yang dapat memberi tunjuk ajar bagaimana melabur di saham wall street dengan modal terhad. Saya tidak dapat menghadiri seisi tunjuk ajar kerana saya bekerja sepenuh masa. Saya harap tuan akan membantu saya. Terima kasih.

  • mohd norhizam mahamud

    saya ingin belajar dan melabur..mcm mana nk mula

  • NORIZAN RAHIM

    Saya tidak mempunyai modal yang besar tetapi saya ingin lebih mengetahui dengan lebih DAN CARA join group FB dengan daftar di ddnkclub.com info lanjut di menangsaham.com

    • mohd jamil bin zambri

      Assalamualaikum Dato’! Saya memang berminat untuk belajar melabur dengan cara yang betul. In Shaa Allah akan hadir Program Menang Saham di Shah Alam nanti. Semoga dipermudahkan segala urusan … Aamiin ..

  • zamri zakariya

    Nak

  • Azimah Abd Shukor

    Syukur alhamdulilah best baca blog dato. So Inspiring.

    Macam luahan perasaan tapi sebenarnya penyebaran maklumat dunia saham.

    Good Luck Dato!

    I want to be part of the team

  • Mohd irahim bin ismail

    Salam tuan saya berminat cuma tak tahu nk jumpa siapa dan tak tahu nk mulakannya.diharap tuan dapat bagi jawapannya. Terimakasih..

  • Nor Hafiza

    nak sgt2…

  • cikgu Mohd Ikhsan

    Asslmkum dato,bila dato nk buat seminar kat melaka pula..tempat2 yg dato buat lokasi tu sya tak dpt dtg atas kekangan masa dan bkerja..klau dekat melaka inshaa Allah sya akan hadir..

  • Abdul Malik Bin Safian

    Inspiring blog.. I also want to join your group and start investing

  • Yunan bin harun

    Sy yunan harun teringin sangat nk join,pernah sekali tu sy join campeni lain kn tipu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hubungi

F-1-1, Block F Encorp DeStrand The Garden Office,
Jalan PJU 5/1, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor.

Office: +603 614 46111
Hotline: +6014 669 8307 , +6014 669 8327

Categories

Hubungi
Close